Beursstands Cycle Vision

Gepubliceerd op

De inhoud van de beursstands zijn inmiddels bekend. In het uitgebreide bericht leest u wat er zoal aan bijzondere dingen op de beurs is te zien.

Alligt (nieuw type)

de oervorm van alle Velomobielen (overkapte volledig gestroomlijnde driewielers) is de alleweder. Met de Alleweder A6 is de huidige fabrikant een nieuwe weg ingeslagen. Alleweders zijn veel in aluminium uitgevoerd, de A6 heeft een frame van aluminium en een kunststof buitenkant.

Altena Bike (nieuw type)

altena heeft de productie van een kinderligfiets ter hand genomen. Zij heeft het model de Estrellita genoemd.

Bike Friday Benelux (nieuw merk)

op maat gemaakte reis- en racefietsen die gevouwen kunnen worden en eventueel in een Samsonite koffer passen voor transport met boot / trein / bus / vliegtuig. ( www.bikefriday.nl ) Het merk voert ook tandems.

Blue Falkor

Presenteert een model van een vliegende fiets.http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=2543

Challenge (nieuw model)

zij brengen deze show meerdere nieuwe modellen. De forenzenfiets Ventus beleeft zijn primeur en komt voort uit de doorontwikkeling van de Wizard. Ook is er de Seiran met 24 inch wielen te zien. Deze kleinere wielen maken de fiets handelbaar en toch snel. Vooral kortere rijders zullen makkelijker met de 24 inch versie kunnen rijden.
http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=2456

Fast FWD/ Minq

Deze voormalige zelfbouwers hebben een tweetal zeer interessante ligfietsen. De Minq met zijn bijzondere opbouw en de technisch innovatieve Munzo. Beide typen hebben inmiddels een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt en staan nu op hoog niveau.

Flevobike

dit merk laat tijdens Cycle Vision weer de inmiddels bekende Greenmachine zien. Deze fiets met compleet gesloten aandrijving (dus geen vieze ketting) heeft nu een primeur, magnesium wielen. Die wielen zijn echt prachtig en laten het ontwerp nog meer schitteren en maakt de fiets in ieder geval nog meer bijzonder dan hij al is.

Gforcebikes (nieuw merk)

De GForceBikes zijn ligfietsen die gebouwd worden in Taiwan conform de specificaties van Gforce, uitgaande van een basismodel. Het ontwerp heeft diverse aanpassingen afkomstig uit Nederland. De frames van alle GForce bikes zijn gemaakt van een aluminium legering type 7005 zodat de fietsen sterk en licht kunnen zijn. Het schakelmateriaal is van gerenommeerde merken zoals Shimano en Sram. Door dit ontwerp in Taiwan te laten bouwen is een lagere prijs mogelijk. De trikes kenmerken zich door de directe besturing doordat de stuurhendels op de stuuras zelf zijn gemonteerd en niet op een stangenstelsel.

Hafa

Neemt weer ontzettend veel onderdelen tegen dumpprijzen mee. Speciale beursaanbieding, 20 inch geveerde voorvorken voor de helft van de prijs.

Icletta/Terracycle (nieuw merk)

Dit merk is voor het eerst op Cycle Vision en wordt gepresenteerd door de importeur Icletta.
Het Amerikaanse merk Terracycle is ontstaan in 1996 met het doel de beste onderdelen voor ligfietsen te maken. De beste onderdelen daaronder wordt door hen verstaan dat het er beter uitziet dan noodzakelijk is, maar vooral dat de prestaties van alle onderdelen beter zijn dan gebruikelijk. Ofwel zoals de fabrikant het zelf uitdrukt : “Things that are so nice they put a song in your heart every time you use them. “
Terracycle heeft zich gespecialiseerd in artikelen om de aandrijflijn van de ligfiets beter te laten lopen. Daarnaast heeft ze een heel aantal interessante accessoires gericht op ligfietsen.
http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=2425

M5 (nieuw model)

presenteert tijdens Cycle Vision de Medium racer. Naast de zeer succesvolle M5 Carbon High Racer is er nu ook een variant voor de wat kortere mensen. Bij de Carbon Medium Racer is het 28" of 26" voorwiel vervangen door ons snelle 20"(ETRTO 451) aero voorwiel. Dit geeft bij het krappere bochtenwerk minder snel overlap tussen hiel en wiel.
http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=2445

Nazca (nieuw model)

De Gaucho was vorig jaar als studiemodel en proeffiets te zien. Inmiddels heeft het model een hele serie verbeteringen gekregen en zijn de eerste exemplaren uitgeleverd. Vorig jaar waren we in vervoering van de prachtige lijn in de fiets, ga er dan ook beslist even kijken en maak een proefrit!

Optima

heeft de 2008 uitvoeringen van haar modellen staan. Verder hebben ze een opvallende nieuwkomer op de beursstand. Zij hebben een gemeenschappelijke stand met Ted de Lange ligfietsen. Alle modellen van Optima staan klaar om proef te fietsen bij Ted de Lange die daarmee Optimacentre is geworden.

Ortlieb (nieuw merk)

Ortlieb, wereldwijd marktleider in waterdichte tassen introduceert een complete lijn tassen speciaal ontwikkeld voor de ligfiets. De wereldprimeur is tijdens de Cycle Vision. De grootste uitdaging voor het Duitse merk, was de toepasbaarheid van de tassen op de uiteenlopende modellen ligfietsen. Er is een zijtas en een achtertas ontwikkeld, waarvan op dit moment de adviesverkoopprijs nog niet zijn vrijgegeven. De tassen zullen vanaf eind 2008 leverbaar komen via de erkende ligfiets dealers, alsmede de betere fietsspeciaalzaak. Voor aanvullende info: Jacobsons BV, 072-5411538 http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=2558

Radical (nieuwe modellen)

Radical design presenteert twee nieuwe toptassen:
De Solo Laptop, een tas om je laptop veilig te vervoeren. Deze tas wordt als enige tas in het assortiment standaard geleverd met regenhoes. Alle tassen uit de Solo reeks zijn makkelijk afneembaar, dus dat is deze ook.
Verder presenteert Radical de Toptas Extended, een verlengde toptas, speciaal voor fietsen met langere bagagedragers. Met name in Duitsland zijn er veel typen ligfiets met wat langere dragers. Het type is ontstaan uit de medium toptas die langer is gemaakt en daardoor 5 liter meer inhoud heeft gekregen en dus dezelfde afmetingen heeft gekregen als toptas large (30 liter).
http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=2562

Rainbow

presenteert haar 4 bekende modellen. De fietsen zijn goed uitontwikkeld en er zijn dit jaar geen wijzigingen aan gemaakt. Liefhebbers van een mooie eenvoudige lijn in de ligfiets liggen hier goed! Zoals gebruikelijk bij ligfietsen wordt elke fiets op maat gemaakt en zijn vele opties mogelijk.

Raptobike

Raptobike presenteerde vorig jaar een prototype van hun lage racer. Deze beurs hebben ze de productieframes binnen van deze fiets. Er rijden er inmiddels al een aantal rond en in Ligfiets& zal een test verschijnen.

Schwalbe

Schwalbe heeft al heel lang hele goede banden in het assortiment zitten voor op ligfietsen. Vorig jaar is de Kojak er gekomen en ook wordt een winterband geproduceerd die in bandenmaat 406 leverbaar is.
http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=2307

Sinner,

produceert de Mango en laat belangstellenden graag alle voordelen zien van dit springpaardje onder de velomobielen. Verder geen nieuwe types want Sinner staat nog altijd vierkant achter het tweewielmodel Demon en het driewielmodel Comfort. Een opvallend pluspunt Demon: verstelbare zitschaal zonder dat de kettinglengte hoeft worden aangepast. En een opvallend pluspunt Comfort: beide achterwielen zijn onafhankelijk van elkaar aangedreven. En laat u op de beurs vooral de andere sterke punten niet ontgaan.
http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=2296

Sirix (nieuw model)

Sirix heeft voor zowel de Flash als de Phantom een E-bike versie ontwikkeld. De milieuvriendelijke li-ion accu van de electrisch ondersteunde accu is geïntegreerd in de bagagedrager. Hij kan eenvoudig uit de bagagedrager worden genomen en is daardoor overal op te laden. Een volle accu geeft tot 80 km ondersteuning, afhankelijk van de omstandigheden. Door de motor in het voorwiel en de accu in de bagagedrager te monteren is het gewicht (ongeveer 6 kg extra)evenwichtig verdeeld.http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=2540

Steintrikes (nieuw merk)

De Steintrikes komen oorspronkelijk uit Servië. Er zijn nieuwe ontwerpen ontwikkeld zoals de volledig geveerde Mad Max Evo 1. De Steintrikes worden door Wheels Reinvented geïmporteerd.
Het bijzondere aan de Steintrikes is dat ze modulair zijn gebouwd. Elke trike is opgebouwd uit twee delen, een voor- en een achterframe. Hierdoor zijn diverse combinaties mogelijk. Het aardige is dat als er bijvoorbeeld in eerste instantie voor een ongeveerd model werd gekozen, daarvan later alsnog een model met achtervering kan worden gemaakt door alleen een ander achterframe te kopen. En het is zelfs mogelijk om van een trike een tweewielige ligfiets te maken (handiger in de stad) door het
voorframe te vervangen door een frame met één wiel. Verder zijn de Steintrikes eenvoudig in diverse stadia uit elkaar te halen om ze in een compacte vorm te kunnen vervoeren.

Tripod (nieuw merk)

Na 2 jaar puzzelen door Boudewijn Polane van LTE Ligfietsen en Tim Biesemans uit Belgie en een Nederlandse top-ontwerper, kunnen wij met trots onze TRIPOD trike presenteren. De TriPod is een perfect automatisch kantelende driewieler, die een nieuwe dimensie toevoegt aan het bestaande aanbod. De TriPod introduceert een nieuwe manier van fietsen. Het prachtige design en het comfortabele rijden maken deze TriPod tot een zeer aantrekkelijke en gewilde trike. Op de Spezi 2008, kreeg de TriPod dan ook begrijpelijk heel veel bekijks. Een hondertal bezoekers hebben de TriPod daar kunnen uitproberen en waren laaiend enthousiast. De TriPod is vanaf nu beschikbaar in 3 versies, tegen zeer scherpe prijzen.
http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=2553

Sunrider (nieuw merk)

Sunrider, een nederlands bedrijf is dit jaar opgestart. Het merk produceert een velomobiel naar voorbeeld van de Aerorider. De Aerorider is electrisch ondersteund, de Sunrider is een echte velomobiel. Naast de ontwikkeling van de fiets zelf wordt gewerkt aan accessoires.
http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=2439

Ventisit, verkoopt ’s werelds best ventilerende zitmatje voor ligfietsers.

Veel modellen hebben ze standaard in de collectie, tot zitmatjes voor gaasstoeltjes toe. Ook is maatwerk mogelijk. Dit zitmatje wordt standaard of als optie geleverd bij veel ligfietsmerken en wordt gekocht door mensen die meer comfort en ventilatie willen.

Wheelsreinvented (nieuw merk)

Het nieuwe ligfietsbedrijf Wheels Reinvented (www.WheelsReinvented.nl) uit Oosthuizen introduceert op de Cycle Vision twee voor Nederland nieuwe merken trikes, de Steintrikes en trikes van
Gforcebikes. Op de beurs willen ze zoveel mogelijk Steintrikes laten zien, onder andere de populaire Nomad Sport en de veelzijdige Mad Max Evo 1 en waarschijnlijk ook de nieuwe velomobiel Thunderstorm (gebaseerd op de Leitra). Pal naast deze stand staat het bedrijf Gforcebikes, waarvan
Wheels Reinvented Nederlandse dealer is. Dit levert dus 10 meter trikes op de beurs!
http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=2483

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.