Gezellige drukte in Battle Mountain

Gepubliceerd op

Had het Human Power Team Delft en Amsterdam (HPT) de hele week het hotel voor zich alleen, vanmorgen was het dringen bij het ontbijt. Bijna alle teams zijn ondertussen aangekomen in Battle Mountain. Buiten het hotel is het een drukte van belang. Er wordt druk gesleuteld aan fietsen. Met soms waanzinnige ontwerpen, zoals een rug-aan-rugtandem met de fantastische naam Glowworm.

De sfeer bij het hotel is goed. Alle teams bekijken elkaars fietsen en waar nodig helpen ze elkaar. Het tekent de wereld van het ligfietsen. Het neemt niet weg dat er wel degelijk rivaliteit is tussen de teams. Maar dan wel een gezonde. Zelfs binnen het HPT proef je een lichte strijd tussen Jan Bos en Sebastiaan Bowier. Beiden zijn immers gedreven om hét wereldrecord te pakken.

Het is de dag van de officiële inschrijvingen en de technische keuring. De fietsen van de Nederlandse teams komen moeiteloos door de keuring. Het is wel wachten, van trainen komt helaas niets. Aan het begin van de avond is de briefing. In een zaaltje waar het percentage zuurstof rap afneemt, stellen de teams zich voor. Het team van Delft en Amsterdam wordt bedankt voor het vele werk dat zij al hebben verricht. Team Cygnus krijgt het predikaat Dutch Maffia opgeprikt. Of dat een compliment is, of niet, blijft in het midden.

Rondlopend tussen de teams valt wel op hoe professioneel het HPT functioneert. Niet zozeer vanwege het aantal mensen dat mee is, de Franse universiteit is ook met een grote groep aanwezig, wel vanwege de bevlogenheid waarmee het team werkt. Alles wordt serieus opgepakt. Dat staat in schril contrast met sommige teams. Zo heeft HPT alles al helemaal klaar staan voor de kwalificatie de volgende ochtend. Andere teams moeten nog sleutelen aan de fietsen. Als je weet dat de kwalificatie om 07:00 start, en je dus uiterlijk 06:30 op de startlocatie moet zijn, dan is het duidelijk hoe slim het van HPT is geweest om al vroeg in Battle Mountain te zijn.

Overigens heeft het HPT wel werk te doen ‘s avonds, maar dat gaat dan met name om het inpakken van de bus en wat laatste regeldingen. Het grote werk is gedaan. Een kort nachtje slapen en dan begint alles waarvoor ze gekomen zijn: de World Human Powered Speed Challenge. Het HPT is er helemaal klaar voor.

Foto's

Lezen:

Reacties

jan_van_zelderen op ma 10 sep 2012 om 13:05

Heel Veel Succes Mensen!

Het gaat jullie lukken!!!

Jan-van-Steeg op ma 10 sep 2012 om 20:09

Team Cygnus heeft de eerste persoonlijke records al weer te pakken. alle updates van afgelopen jaar lijken erg goed uit te pakken. kwali's zijn allemaal ruim 10km/h snelle dan vorig jaar, dat belooft veel!!! De doelen voor de kwalificaties zijn ruim gehaald

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.