Bikepathview

Gepubliceerd op

Bikepathview als tegenhanger van Streetview

Bikepathview, zicht op fietspad, is dé mogelijkheid om fietspaden in beeld te brengen. Ongeveer zoals bij Google met Streetview doet (alleen nu geen rondomzicht. Dit is wel mogelijk maar dan moet er stil gestaan worden bij elke rondomfoto).
Het betreft de site Mapillary.com waarop je de foto's die bijvoorbeeld om de 3 seconden genomen zijn tijdens je fietstocht. Het gevolg kan zijn dat t.z.t. veel fietspaden gefotografeerd zijn en dus iedereen een beeld kan vormen van wat je er kunt verwachten. Dat zijn toch vaak plekken waar Google's Streetview niet beschikbaar is. De foto's op die site mogen gebruikt worden voor OSM. PeeWee is onlangs hiermee begonnen. Samen met Ligfietser (de maker van de Openfietsmap) zijn al een aantal fietspaden in de regio Amersfoort ingevoerd. PeeWee heeft ook al even wat geprobeerd om dit te doen met de velomobiel en ook dat lijkt aardig te lukken.

Een ander, wat ouder, initiatief is Cyclodeo.

Wat al verwerkte routes

(klik op de pijlen, in de foto, om de route te volgen):
Er zijn al veel meer routes ingevoerd. Zoom maar eens uit op de kaart!

Hoe?

In deze wiki wordt door PeeWee beschreven hoe het een en ander werkt. Houdt de smartphone wel dwars, dus in de landschapstand (horizontaal), en niet in de portretstand (verticaal).

Opmerking

Mag je iedereen fotograferen? Voor alle zekerheid zouden wij alle personen, gezichten, die er op voorkomen, vervagen (blurren). Ook alle kentekens van bijvoorbeeld auto's.

Illustratie: Marjon in Rütenbrock

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.