Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Q4W als plug, Scuderie Campari, maaibeleid Tiel, onstuimig, intelligente handgrepen, toetsenbord, overdreven, nieuw Nederlandstalig ligfietsforum

Q4W als plug

Nadat vastgesteld is hoe de Q4W van Velomobiel.nl er uit komt te zien, wordt nu de plug gemaakt.
Zelfs nu staat nog niet helemaal vast hoe de uiteindelijke Q4W er precies uit komt te zien. Waar moeten de koplampen komen? Zoals deze?
Update: deel 2.

Scuderie Campari

Een ietsje verder is/lijkt deze fantastisch mooie vierwieler en tweezitter SC-1 van Scuderie Campari.
Wel is het nog een concept model.

Maaibeleid Tiel

Naar aanleiding van een ongeluk met een ligfietser heeft de gemeente Tiel besloten om de bermen bij kruispunten en rotondes vaker te maaien. Een goed initiatief, en een voorbeeld voor meer gemeentes!
Dank Erik, voor deze tip!

Onstuimig

Het is vast wel opgevallen dat het de laatste weken knap winderig was.
Hier de Strada 'ploeterend' door de wind ('Nederlands') in Denemarken door VeloStrada, met windstoten van 24 tot 30 m/s. De toerkap moet dan wel goed vastzitten ('Nederlands')!
Niet alleen in Denemarken, ook Nederland en België kampten er mee:

Intelligente handgrepen

Een route rijden zonder zicht op een gps of smartphone. Gewoon aanvoelen welke kant je op moet? Dan is de SmrtGRIPS iets voor je.
De modules, handgrepen, plaats je in het stuur, en afhankelijk van de route zal of de linker- dan wel de rechterhandgreep trillend aangeven of je links òf rechtsaf moet. Niet alleen rustiger voor het rondom zicht, maar ook veel veiliger.
M.b.v. van Bluetooth is SmrtGRIPS verbonden met je smartphone.

Toetsenbord

Niet zo zeer voor fietsers in het algemeen, maar wel handig als je onderweg een wat langer stuk in wilt typen, bijvoorbeeld het online verslag van je vakantierit. Een toetsenbord TextBlade van WayTools, is opgevouwen nog kleiner dan de iPhone (hoe komen we daar nu ineens weer op? Deze gadget is namelijk ook geschikt voor Android!).
Ook deze gadget is m.b.v. Bluetooth verbonden met de tablet of smartphone.

Overdreven?

Je kan het als ligfietser ook overdrijven. Of?
Ronny schrijft dat hij last heeft van doorligwonden (wie er tegen kan, kan op Wikipedia opzoeken hoe dat er uit ziet)?! Op zich is dit een aandoening die optreed als je te lang ligt.

Nieuw Nederlandstalig ligfietsforum

We werden gewaarschuwd dat er een nieuw Nederlandstalig ligfietsforum op het net verschenen is. Als beheerder wordt JdH vermeld:
Dag beste bezoekers,Ik heb deze site aangemaakt omdat er nog geen echte Nederlandse ligfiets forum bestond (naar mijn weten). Wel bestaat er de Google Groups groep, maar ik vind dit niet echt de smaak heeft van een standaard forum. Daarom heb ik deze website opgericht.
Ik ben sinds 1 jaar een ligfiets enthousiast in het noorden van het land. Ik kwam in contact met ligfietsen via het internet en al snel kocht ik mijn eerste ligfiets, een Alligt Modern. Helaas is deze niet meer in mijn bezit maar heeft de fiets plaatsgemaakt voor een andere ligfiets. Op dit moment ben ik nog steeds op zoek naar een ander model, maar dat terzijde.
Dit forum is nog in opbouw en zal nog aangepast worden met de tijd. Als u tips, problemen of vragen heeft dan hoor ik het graag. Dit is het voor nu. Wees niet bang om een topic te openen!Ik hoop u te kunnen helpen waar dat nodig is.
Zo te zien bestaat er ook een Refomarkt van dezelfde beheerder.

In het weekend

De Noordelijke Velomobieltocht! Deze keer vanuit Assen. Wordt het zondag winters, of toch weer herfstig?

Foto rechtsonder: molen in Alkmaar waarvan de wieken er af gewaaid zijn

Reacties

peter2807 op vr 16 jan 2015 om 17:10

Deze link in het kader van HPV is ook wel vermeldenswaardig
link

Erwin-met-de-Velomobiel op vr 16 jan 2015 om 20:34

Als je er "Wilco wil zich niet laten aftroeven door Erwin" van maakt klopt het helemaal.

Groet

Erwin en Tante Lies (strada191.blogspot.nl)

TeJayLigFts op za 17 jan 2015 om 09:19

Met excuses, Edwin, eh, Erwin!

fonsvanmeel op za 17 jan 2015 om 18:19

Of naar Portugal gaan. Daar schijnt het zonnetje op je bolletje. Meestal dan toch. En je krijgt het lekker warm van het klimmen!

TeJayLigFts op zo 18 jan 2015 om 12:54

En daar kan het niet onstuimig zijn, Mia?

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.