Nederlands English Français Deutsch
Outils

Battle Mountain 2015: wereldrecord voor Todd Reichert

Publié le 17 septembre 2015 21:24, mis à jour sur 05 octobre 2015 14:16 (1166 vues) 1Commentaires

Todd Reichert van Aerovelo heeft vandaag in Battle Mountain het wereldrecord fietsen verbroken. Dat staat nu op 85,71 mph, oftewel 137,94 km/h. Daarmee is Reichert de eerste man die harder dan 85 mph heeft gereden. En de week is nog niet voorbij.

Todd Reichert komt aan bij het vangteam en weet dat hij het record heeft.

Todd Reichert komt aan bij het vangteam en weet dat hij het record heeft.

De start van Reichert gaat aanvankelijk niet zo goed. Hij valt met de Eta, wat uitzonderlijk is. Tussen de eerste en tweede heat in racet een teamlid van Aerovelo naar het hotel om een nieuwe kap te halen. Daardoor kan Reichert een tweede poging doen. De omstandigheden zijn erg gunstig, de hele ochtend waait het niet of nauwelijks.

Zodra Reichert bij de vangteams aankomt, is het al snel duidelijk. Stiekem fluistert hij de snelheid in het oor van een teamgenoot. De grijns op het gezicht van Reichert spreekt boekdelen, er is een record gereden. Hoe hard blijkt pas later in de ochtend als de snelheden officieel worden doorgegeven.

Todd Reichert nadat hij uit de fiets is gestapt

Todd Reichert nadat hij uit de fiets is gestapt

Reichert heeft jaren aan het record gewerkt, vooral samen met Cameron Robertson en Trefor Evans. Vorig jaar kwam het team met de Eta, dat een hele snelle fiets bleek te zijn. Alleen kampte het team wel met veel technische problemen. Die zijn het afgelopen jaar opgelost en Reichert zelf heeft veel tijd gestoken in de training. Het resultaat mag er zijn.

De kans is groot dat Reichert later in de week zijn eigen record gaat aanscherpen, ze willen boven de 88 mph komen. Dat is de snelheid uit Back To The Future.

Meer foto's

Redactie

Commentaires (1)

Nyh

Wow! Gaaf, dat is nog eens een record verpulveren! Van 133,78 km/h naar 137,94 km/h. Ga zo door Todd!

Hans Wessels, 18 sept. 2015 08:38

Ligfiets.net 2.0

Contenu du site web

E: redactie@ligfiets.net

Technique du site web

E: webmaster@ligfiets.net

NVHPV

E: nvhpv@ligfiets.net
T: +31 172 23 34 52
KvK: 40259675
Plus d'info
Devenir membre et de résilier