Terugroepactie Shimano schoenplaatjes

Gepubliceerd op

Type SM-SH92 wordt teruggeroepen. Zie het uitgebreide bericht. En hun persbericht.

Door veel drukte rondom het a.s. Cycle Vision evenement is uw redactie daarmee druk. Wat minder nieuws is het gevolg. Na het evenement is de redactie weer op sterkte.

Shimano roept vrijwillig alle SM-SH92 plaatjes terug die als optie voor SPD-R pedalen verkocht worden. Er is een mogelijk probleem met de SM-SH92 plaatjes geconstateerd. Het betreft de onderdelen met het nummer Y-43Y 98030 / Y-43Y 98031. Shimano biedt gratis een vervanging aan voor alle consumenten die deze plaatjes gebruiken.
Het is namelijk gebleken dat de achterste uitstekende nippel van de SM-SH92 af kan breken waardoor de fietser niet meer uit het pedaal kan klikken. De desbetreffende plaatjes hebben een gegraveerde markering (B) met modelnummer SM-SH92. Deze is ook zichtbaar als het plaatje aan de schoen is gemonteerd. SM-SH92 plaatjes werden sinds 1999 als toebehoren verkocht. De plaatjes zijn compatibel en werden voor het gebruik met alle SPD-R pedalen PD-7700 / 7701 / 6600 / 6601 / 5500 / R535 ontwikkeld. De SM-SH91 plaatjes, die samen met alle SPD-R pedalen werden uitgeleverd en de aanvullende plaatjes zonder speling zijn niet bij deze recall betrokken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.