Nederlands English Français Deutsch
Outils

Gezellige middag in Zwolle

Publié le 14 septembre 2010 11:36, mis à jour sur 15 septembre 2010 12:20 (865 vues) 0Commentaires

Verse goede koffie, verse appeltaart, een mooie baan van 4,3 kilometer, verkeersregelaars, een motor met flitslampen en nog een leuke wedstrijd ook. Deze combinatie vind je maar bij één wedstrijd, Zwolle. Voor de tweede keer werd hier, mede in het kader van de week van de mobiliteit, een criterium van een uur verreden. De middag ging officieel van start met een ritje van hoofdorganisator Paulus in de fietstaxi.

Misschien afgeschrikt door de contanste verfrissing van boven, kwamen niet alle ingeschrevenen opdagen. Maar 25 deelnemers is een mooi aantal. Het deelnemersveld varieerde van ervaren tot aan nieuwkomer. Om 13:15 startten alle deelnemers. Het oorspronkelijke plan van rijden in categoriën ging niet door. Met één roeifiets en één tandem vorm je geen aparte klasse, helaas.

Al bij drempel nummer twee kwamen achterwielen van de grond. Op de lange rechte stukken die volgden kon dat verlies weer ruimschoots worden goedgemaakt. Niet iedereen volbracht het uur. Een deelnemer kreeg kramp, een ander reed lek. Weer een ander zelfs twee keer, toch finishte hij als zevende. Er viel niemand en verkeer was er vrijwel niet. Ik telde vier fietsers en een aanwonende die via de dijk per auto het parcour verliet.

Vorig jaar reed de snelste deelnemer gemiddeld 43,0km/u. Nu was dat ruim 47km/u. Na de race werd het droog en verzamelde men zich rond de stands om nog wat te eten, te drinken en na te praten.


De volgende wedstrijd is het EK roeifietsen.

Redactie

Commentaires (0)

Ligfiets.net 2.0

Contenu du site web

E: redactie@ligfiets.net

Technique du site web

E: webmaster@ligfiets.net