Nederlands English Français Deutsch
Outils

Verplichte fietshelm?

Publié le 18 décembre 2010 11:30, mis à jour sur 18 décembre 2010 11:30 (774 vues) 4Commentaires

Onderaan de homepage van Veilig Verkeer Nederland (VVN) staat een enquête naar de consequenties van een verplichte fietshelm. Iedereen mag daar op stemmen, dus ook mensen die niet fietsen. Dat is natuurlijk een beetje vreemd.

Vandaar dat het slim is juist als fietser op deze stelling te gaan stemmen, opdat de mening van fietsers boven komt drijven. Onderzoek uit Australië wijst uit dat het fietsgebruik met 30 – 40 % daalt bij een verplichte fietshelm…..

Redactie

Commentaires (4)

MaartenSneep

De enquete lijkt inmiddels gesloten.

MaartenSneep, 18 déc. 2010 18:33

twilwel

Enquete is (nog) niet gesloten! Stem door eerst op "Als de fietshelm verplicht wordt, ga ik minder fietsen." te klikken.

twilwel, 18 déc. 2010 23:41

ligfries

Hoewel de stand redelijk de goede kant op gaat, is dit natuurlijk weer een perfect voorbeeld van het verkeerd opstellen van een enquete (ontkennende stelling - minder fietsen - ) die dan een positief antwoord vereist. Bovendien zijn internetenquetes ontzettend makkelijk te beinvloeden :-) en daardoor feitelijk waardeloos. Helaas wordt er wel vanalles aan zo'n enqueteuitslag opgehangen :-(

ligfries, 19 déc. 2010 10:45

MaartenSneep

@H@rry: Toen ik voor t' eerst ging kijken, kreeg ik direct een uitslag te zien, en geen klikbare opties om een mening duidelijk te maken.

@Kees: en hoe hiermee om te gaan? Negeren, massaal stemmen, zelf een stemrobot inzetten? In elk geval de eerstvolgende keer dat VVN komt met een resultaat van een onderzoek een stevige dosis zout toevoegen.

MaartenSneep, 20 déc. 2010 13:07

Ligfiets.net 2.0

Contenu du site web

E: redactie@ligfiets.net

Technique du site web

E: webmaster@ligfiets.net