Nederlands English Français Deutsch
Outils

MirageBikes Nomad

Publié le 21 novembre 2012 18:30, mis à jour sur 21 novembre 2012 18:32 (1482 vues) 5Commentaires

Uit Finland komt een nieuwe ligfiets: de MirageBikes Nomad

MirageBikes is een nieuw Fins bedrijf, wiens missie het is om nieuwe innovatie en design te brengen naar de wielerwereld.

De MirageBikes Nomad (één o!) ligfiets is een nieuw type ligfiets met een aandrijfas, cardanas, in het chassis. Het mooie aan de fiets komt vooral uit in het gemak in gebruik en de precisie in details. Er zijn geen compromissen gedaan in de componentenselectie voor het best mogelijke rijplezier.

Volgens Timo Sairi, de ontwerper van de fiets, volgt de vorm de functionaliteit en ergonomie van de fiets, niet de esthetiek. Ook toekomstige MirageBikes producten zullen een soortgelijk ontwerpfilosofie volgen.

Redactie

Commentaires (5)

walter

Oh crap, het C-woord. Niet weer.

walter, 21 nov. 2012 20:11

wtvnl

Meestal ben ik redelijk vlug van begrip, maar welk C-woord Walter hiermee bedoelt, ontgaat mij geheel. Graag toelichting :-)
Immers, keuze zat: cardanas, chassis, compromis, component.

wtvnl, 22 nov. 2012 12:06

pjotr320

Nadat ik het artikel had gelezen zag ik dat er één reactie geplaatst was. Mijn sterke vermoeden dat de reactie 'C-woord' zou bevatten, bleek correct.
(Trol modus aan) Maar op motoren werkt het toch ook? (Trol modus uit)

pjotr320, 22 nov. 2012 16:32

NoStress

Ach voor- en tegenstanders van C-aandrijving kunnen hun hart weer ophalen. Geen efficiente aandrijving. Nou en? Misschien bij deze wel. Laten we het aanzien. Er zijn diverse liggers (en niet liggers) die, al dan niet stiekem, een Beixo in de schuur hebben staan voor de winterritten. Dat er behoefte aan zo'n volledig onderhoudsvrije aandrijving blijkt ook o.a. uit het succes van de Greenmachine. Wel met ketting, maar wel volledig gesloten en onderhoudsvrij.
Jammer dat de Freiink door mis-management is mislukt.

Nou is deze Mirage toevallig 'compromisloos' niet zo'n fraai model geworden.
Toch kan de toepassing van een C wel degelijk bijdrage aan een strak uiterlijk. http://www.ab-fiets.com/kopen_fiets-met-cardanas.html

NoStress, 23 nov. 2012 07:58, modification sur 23 nov. 2012 07:59

MaartenSneep

Voor de GreenMachine is ook naar andere aandrijfmethoden gekeken, waaronder de cardanaandrijving. Omdat een ketting zo belachelijk efficiënt is, zal een cardanas het altijd verliezen. De vraag (een onderhoudsvrije fiets) is terecht, en daar is ook behoefte aan. Het antwoord dat hier gekozen is, voldoet niet aan de eisen die je aan een fiets stelt (efficiënt en slijtvast). Het gebruik op een fiets (laag toerental met veel kracht) is funest voor een cardanas. Het probleem met deze fiets is ook niet het uiterlijk: over smaak valt eindeloos te twisten. Het probleem zit in de techniek.

MaartenSneep, 25 nov. 2012 20:01

Ligfiets.net 2.0

Contenu du site web

E: redactie@ligfiets.net

Technique du site web

E: webmaster@ligfiets.net