Nederlands English Français Deutsch
Outils

Fietsattributen

Publié le 13 décembre 2012 21:23, mis à jour sur 13 décembre 2012 21:28 (1496 vues) 3Commentaires

Diverse attributen voor de fiets

  • De carbon tunnel, voetensteun, in de velomobiel is gevoelig voor slijten door schuren (zand, zool). Niet leuk, niet mooi. Wim Schermer heeft matjes aangebracht op de kwetsbare tunnel. Bijkomend voordeel is dat de voetensteun stroever is geworden, en dat de, vochtige, schoen niet meer zo snel wegglijdt.
  • De toer-/racekap van een Mango past minder goed op Quest XS. Bij Sinner Bikes is nu een passende versie verkrijgbaar.
  • Waar laat je de mobiele telefoon? BROL meldt dat BiKase een fraai tasje in het assortiment heeft. Het enige dat ze er op tegen hebben, is dat de gebruikte smartphone een groter display heeft dan het raampje.
  • Sigma heeft een lampje te koop dat in de hoogste stand 900 lumen licht geeft: de Powerled Evo K. Is o.a. te monteren op stuur of helm.

Redactie

Commentaires (3)

haak

Ik heb de voorganger van de Powerled Evo K, de Powerled Black Pro. Het grote nadeel van deze types is de vorm van de lichtbundel: rond. Daarmee is de lamp niet bruikbaar op de openbare weg. Zeker op een VM waar de lamp relatief laag gemonteerd wordt en dus hoger afgesteld moet worden, om de weg over enige afstand te verlichten, verblindt de lichtbundel. Gelukkig laat Sigma op haar website de lichtbundel duidelijk zien.

haak, 14 déc. 2012 10:24

walter

De firma Sigma verkoopt hier vermoedelijk een heel duur stickertje. Op Deal Extreme is deze lamp in diverse variante te koop voor een fractie van de prijs.

walter, 14 déc. 2012 17:51

GerritBoudewijn

Ook een aan te raden attribuut is het remlicht. Te koop bij de ANWB. Zie http://bocycle.blogspot.nl/2012/05/fietsremlichttest.html voor een test van dit fietsremachterlicht.

GerritBoudewijn, 15 déc. 2012 12:17, modification sur 15 déc. 2012 12:20

Ligfiets.net 2.0

Contenu du site web

E: redactie@ligfiets.net

Technique du site web

E: webmaster@ligfiets.net