Nederlands English Français Deutsch
Outils

GPS en smartphone

Publié le 13 août 2013 13:11, mis à jour sur 28 avril 2016 18:07 (1927 vues) 4Commentaires

Aldi heeft een aanbieding, plus een aantal apps voor de smartphone, en bijzondere camera's

  • Aldi heeft, vanaf komende zaterdag 17 augustus, een GPS-navigatiesysteem Teasi One (I tease?) in de aanbieding, met levenslange kaartenupdate (jawel! Met OSM, of misschien wel OFM).

  • De Velotariër heeft een aantal handige apps voor de fiets voor de smartphone verzameld.

  • En dan komt Sony met twee bijzonder lenzen, eigenlijk camera's, die te bedienen zijn met een, Android of iPhone, smartphone. (Hier is meer info (Engels) te vinden).
  • De 'lenzen' hebben een ingebouwde sensor, BIONZ processor, Wifi / NFC draadloze verbinding en SD-kaartslot. Als je de camera wilt gebruiken, koppel je deze aan de smartphone.
    De kwaliteit van de opname zal kwalitatief veel beter zijn dan de smartphone zelf kan leveren.

Goedkoop zullen deze lenzen niet zijn: de, duurste versie, DSC-QX10 is kwalitatief vergelijkbaar met de Sony RX100 II.

Redactie

Commentaires (4)

HansJ.

Echt een aanbieding is het niet van de Aldi; Fietsweb.nl biedt hetzelfde apparaat aan voor 154,95. Op de productpagina staan ook een aantal reviews. http://www.fietsweb.nl/navigatie-gps-systeem-a-rival-teasi-one/C373_H376_20707/

HansJ., 13 août 2013 20:34

avatar

Deze Teasi 1 heeft op het forum van de Wereldfietsers al een hele draad opgeleverd. Het zelfde apparaat was eerder dit jaar bij onze Zuiderburen in de aanbieding bij de Aldi aldaar. Lees dan ook: http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewtopic.php?f=21&t=17958&hilit=aldi

erikheijn, 14 août 2013 07:36

NoStress

Tja, navigatie. Ik kom er beetje van terug na 10 jaar. Zeker nu navigatie(hulp) op de telefoon bij de hand is voor noodgevallen.
Volledig laten navigeren in m.n.Nederland vind ik soms te afleidend. Dat klinkt raar, maar je mist veel van je omgeving soms omdat je op dat schermpje moet opletten. Nu komen er allerij mensen over mij heen met het tegendeel....

De TeasiOne lijkt me een instapper voor leken die ook leek willen blijven.(!)
De prijs is geen drama. De beperkingen juist een voordeel. Het bedienigsgemak...tja dat is persoonlijk.
Ik denk dat de afmeting van het scherm te klein is, maar heb ik niet uit de praktijk. Ook de afleesbaarheid is typerend voor (goedkope)touchsceen, slecht in de zon. Wil je beter scherm moet je echt naar de duurdere klasse. Daarom zijn ze duurder. Nadeel van touchscreen (ook dat is persoonlijk) is dat het (huid)vet wordt, niet tegen vocht kan. Niet handig op de fiets. Ik verkies liever knoppen. Ook is dat energiezuiniger. Ook verkies ik liever losse wisselbare batterijen. Voor meerdaagse langere tochten. Maar ook daar zien andere waarschijnlijk geen bezwaar in en lossen dat anders op.

Kortom een GPS kiezen hangt van veel persoonlijke zaken en voorkeuren af.
Ik doe mijn ouwe trouwe Garmin 60Cx nog niet weg, al gebruik ik hem nog zelden.
Teasi One voor die prijs, ach, waarom niet? Leuke no nonses instapper.
Tip: Kijk ook eens op de 2e hands markt.Een goede universele duurdere (iets ouder type) GPS met de kop eraf (soms nog ongebruikt) worden legio aangeboden na spijt aankopen. (niet omdat de GPS slecht is....)

En anders gratis MAPS op je Android proberen of een andere navigatie App op je telefoon. Te moeilijk? Dan ook geen GPS aanschaffen dunkt mij.....die is ook niet simpeler. Nou misschien de Teasi One dan weer wel.:-)

NoStress, 14 août 2013 08:41

avatar

Voor de gebruiker van een smartphone met ANDROID is er ook NAVFREE. Gratis offline kaarten van bijna de hele wereld op basis van openstreetmap. Je kunt de telefoon op fietsnivo instellen. Werkt zeer goed en is duidelijk. Gemiddeld 2-3 x per jaar updates van kaarten. Te vinden via Google play.

caestert, 14 août 2013 16:01

Ligfiets.net 2.0

Contenu du site web

E: redactie@ligfiets.net

Technique du site web

E: webmaster@ligfiets.net