Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Stayeren met ligfietsen, fietsdrempels, supersnelle pedelec, Racing Aeolus bis, diverse, café ideeën

Stayeren met ligfietsen

Stayeren, of draften, of rijden in een waaier (riding a paceline), zo met elkaar rijden, in het zog van een ander, dat de windweerstand minder wordt!

Kan dit ook met ligfietsen (trikes)? Is de onderlinge afstand kritisch? Dreger Clock, en twee kameraden proberen het uit.

Fietsdrempels

In het duingebied zijn, om 'wielerterroristen' af te straffen, dubbele drempels aangebracht. En laten die nu een techniek ontwikkelt te hebben om er toch zo snel mogelijk over heen te 'vliegen'. Dus? Nee hoor, de drempels blijven er ongetwijfeld liggen.

Wie worden er eigenlijk gestraft. Nou, Omroep West laat zien wie. Op het eind van de video wordt het helemaal spannend voor degene die met flinke snelheid de drempels weet te overwinnen, en tijdig in de remmen kan knijpen (en contact met de grond hebben) om niet vol in de hekjes te knallen. Wie verzint zo iets?

Supersnelle pedelec

Nog meer gevaren op het fietspad! Het was te verwachten en zo gebeurt het ook. Een handige zakenman/vrouw heeft een pedelec in de handel gebracht die zo'n 45 km/uur kan rijden. De wetgeving is er nog niet op aangepast, dus hoeft de berijder geen helm te dragen, want het is een snorfiets (wel een blauw plaatje achterop). Gek, want een brommerrijder moet, met die snelheden, wel een helm dragen.
Deze pedelec is nauwelijks te onderscheiden van de 25 km/uur of 250 Watt versie. De Fietsersbond is dan ook niet gelukkig met deze fiets.
Dit was afgelopen week te lezen in het Dagblad v/h Noorden (ook met video).

Racing Aeolus bis

Nog even bijpraten over het gebeuren in Den Helder.
Vrijdagmiddag heeft het Canadese windraceteam Chinook het wereldrecord verbroken. Het bestaande record, 74,7 % rendement, is naar 82,6 % verbeterd.
André heeft twee blogs aan Racing Aeolus gewijd, deel een, en deel twee.

Diverse

Café ideeën

Onder het genot van een alcoholische versnapering kunnen best wel goede ideeën vorm krijgen, in beginsel. Eh, we praten wel over fietsachtigen.
Hier zijn een aantal resultaten na een iets te gezellig rondje.
Bedankt Chris, onze tipgever!

Reacties

G op vr 30 aug 2013 om 14:30

Wauw, a trip down memory lane! Inderdaad, toen die drempels in de duinen er nog niet lagen (samen met nog zo wat rumbles) reed het een stuk prettiger en veiliger. Helaas is daar recent eind jaren '90 een einde aan gekomen (voor zover mijn herinnering nog voldoet), die wielrentechniek vergt wat tijd om onder de knie te krijgen blijkbaar. De verantwoordelijke persoon voor het bedenken van deze drempelvariant geniet intussen hoogstwaarschijnlijk zijn/haar pensioen.

erikheijn op vr 30 aug 2013 om 14:48

Die drempels waren in 2011 de dood voor mijn Twister; ik zou een sponsortocht fietsen al kamperende het land rond. Beladen met een vaartje van 14 km/u leverde mij dat een verbogen achtervork op. Heb je jaren schade vrij in de UK, Belgie en Frankrijk gereden, rij je bij de regeringsstad van je land je fiets aan barrels. Mijn klacht werd toen niet ontvankelijk verklaard, omdat ik door ben gefietst. Met aanlopend achterwiel heb ik het rondje Nederland daarna nog tot Assen gehaald..... :'-(

Rogier op za 07 sep 2013 om 18:13

Die drempels zijn idd erg makkelijk te nemen als je even van je zadel af komt en op de pedalen gaat staan (een voet voor, een achter). Ingewikkelder is het niet! De fiets beweegt dan moeiteloos over de drempels heen. Met de ligfiets (racer) is het een kwestie van even je achterwerk ietsje optillen (je gewicht even op je pedalen en je schouders afsteunen). Met de mountainbike zijn de drempels bovendien erg leuk om overheen te springen.
Het wachten is denk ik op de eerste ouderen die met hun snelle elektrische ten val komen bij deze drempels. Daarna worden ze wellicht weggehaald. Doelmatig zijn ze in elk geval al lang niet meer.

Rogier op za 07 sep 2013 om 18:21

Voor wat betreft de Supersnelle pedelec: ik zou toch echt een andere (stabielere) frame-geometrie willen op een dergelijke fiets! Bij 45 km/u lijkt de kaars-rechtop houding me bepaald niet comfortabel... Qua vorm past een elektrische scooter wellicht wat beter in de verwachtingspatronen van zowel berijders als medeweggebruikers.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.