Nederlands English Français Deutsch
Outils

Regen en wind in Battle Mountain

Publié le 14 septembre 2013 04:54, mis à jour sur 14 septembre 2013 04:55 (419 vues) 1Commentaires

Voor de derde avond op rij is het slecht weer in Battle Mountain. Bij het vangteam is het droog, bij de start regent het continue. De wind waait ook nog eens lang te hard. Uiteindelijk wordt besloten de race te annuleren. De teams kunnen onverrichte zaken terug. Een nieuwe tegenvaller, zeker ook voor het Human Power Team Delft en Amsterdam (HPT).

Het team heeft een mogelijke verklaring en oplossing gevonden voor het feit dat Wil Baselmans met minder vermogen sneller rijdt dan Sebastiaan Bowier. Dat hadden ze graag willen testen. Bowier zou met een herstelprotocol gaan fietsen om te kijken of de oplossing werkt. Nu moeten ze morgen gewoon gokken dat het goed is. Een risico, maar dat hoort ook bij een recordpoging.

Jan Bos wil ook graag rijden, hij heeft het probleem met de voorvork opgelost en hoopt op een goede run. Cygnus besluit op voorhand al niet te rijden, omdat ze geen goed weer verwachten. Ze hebben het bij het rechte eind.

Een hele rustige avond wordt het desondanks niet voor het HPT. Zij gaan nog eens goed analyseren wat het probleem is en of ze niets over het hoofd zien. Het wordt weer een korte nacht, want morgenochtend gaan ze weer rijden.

De teams hebben nog maar twee kansen. Nu wordt het wel heel krap en de kans op een record lijkt nihil. Maar een race is pas over als de laatste fietser is gevangen.

Redactie

Commentaires (1)

TeJayLigFts

Verslag van vrijdagmorgen en vrijdagmiddag.Foto's van Jeff Wills.
Een video van Dan Dominy van ...dag dit jaar met de VeloX3.
Florian Kowalik, 14 jaar, zit in de 55 mph-club met de Norus. Hij is nu de op een na snelste junior, en jonger, in die club. Zijn eerste poging is afgebroken omdat hij met zijn knieën de kuip raakte. In de 5e en laatste sessie klom een vermoeide Florian weer in de fiets en deed zijn best.

TeJayLigFts, 14 sept. 2013 09:06, modification sur 14 sept. 2013 12:46

Ligfiets.net 2.0

Contenu du site web

E: redactie@ligfiets.net

Technique du site web

E: webmaster@ligfiets.net

NVHPV

E: nvhpv@ligfiets.net
T: +31 172 23 34 52
KvK: 40259675
Plus d'info
Devenir membre et de résilier