Nederlands English Français Deutsch
Outils

Bezoekersverslag Fiets en Wandelbeurs 2015

Publié le 01 février 2015 19:03, mis à jour sur 02 février 2015 10:57 (1117 vues) 0Commentaires

De NVHPV stond op de Fiets en Wandelbeurs die dit weekend plaatsvond in de RAI te Amsterdam. Er hebben zich tien nieuwe leden opgegeven en vele geïnteresseerden namen een folder van de vereniging mee. Er werden sjalies verkocht aan niet-leden en meegegeven aan leden die nog geen sjalie hadden.

Voorzitter Kees van Malsen heeft aan het einde van de beurs geen stem meer over van het praten met geïnteresseerden. Hij stond twee dagen op de beurs, samen met leden die voor een dagdeel de stand hielpen bemannen. Het meest bijzondere vond hij de ontmoeting met een 90-jarig lid, nog steeds actief ligfietser, die graag wilde weten of hij het oudste lid was.

Velomobiel.nl op de Fiets en Wandelbeurs 2015

Velomobiel.nl op de Fiets en Wandelbeurs. Foto boven: de stand van Ligfiets.net

Exposanten

Het ligfietsplein in hal 1 bestond uit de exposanten A.C.E., Velomobiel.nl, M5, Ligfiets.net, Challenge en Nazca. Velomobiel.nl had een Quest en Strada in de stand staan. A.C.E stond er met trikes en Nazca had vooral veel tandems meegebracht. Challenge had onder andere de Chamsin staan.

Ligfietsen waren uit te proberen op een fietscircuit in de hal. Daar zag je dat de tweewielige ligfietsen nog voor veel fietsers een echte uitdaging zijn. De medewerkers van A.C.E. renden hier hun benen uit hun lijf achter slingerende aspirant-ligfietsers aan. Verder kon je er diverse trikes uitproberen van HP Velotechnik en ICE.

Op de rest van de beurs was ook van alles te beleven en te koop. Er waren stands met fietsrouteboekjes, met wandelgidsjes, stands die landen of gebieden vertegenwoordigden, er waren outdoorzaken en outdoormerken, fabrikanten van tentjes tot slaapmatten. Fietswinkels ontbraken niet en er stonden bekende fietsbanden- en GPS-makers. Verder waren er tijdschriften en websites vertegenwoordigd, zoals Waypoint (GPS) en de Hiking-site.

Zadelpijn

Opvallend was ook het aantal stands met oplossingen voor kwaaltjes zoals zadelpijn en zere voeten. Inlegzolen (ook speciale voor fietsers), opblaasbare zadelkussentjes, dubbelwandige sokken, zitbotjesadvies, het was er allemaal te vinden.

Twee enthousiaste Belgische vrouwen, Nicole en Ingrid, die fietsreizen maken, verkochten op de beurs hun reisverhalen in boekvorm. Tijdens hun laatste reis, die rondom de wereld ging, hebben ze ook stukken afgelegd op ligfietsen.

Redactie

Commentaires (0)

Ligfiets.net 2.0

Contenu du site web

E: redactie@ligfiets.net

Technique du site web

E: webmaster@ligfiets.net