Nederlands English Français Deutsch
Outils

Vrijdagbericht

Publié le 14 août 2015 13:00, mis à jour sur 02 janvier 2022 13:56 (3531 vues) 6Commentaires

Een uur fietsen, mini velomobiel, Arduino project, fietshelmen, fietsonderzoek, op welk fietspad, familietrip met de vierwieler, Trump trikes, Battle Mountain in zicht, 'witte' fietsen

Een uur fietsen

Wat doet een uur fietsen met je?

Mini velomobiel

Denez Bodennec uit Frankrijk heeft een hele mooie mini velomobiel voor zijn kleinzoon gebouwd. Met speciaal aangepaste zitkussens.

Arduino project

Rob is bezig met het Arduino project (start met het artikel onderaan) voor zijn Quest.
Alle aansturingen, voor o.a. verlichting, knipperlichten, worden gedaan met het opensource-computerplatform: Arduino. De aansturing hiervoor kan zowel digitaal als analoog.
Op zijn minst: interessant!

Fietshelmen

 • 'Schitterende fietshelm'
  Het is dat je je hand nog moet uitsteken, maar met deze helm, de Lumos, geef de richting aan en of je afremt.
 • Velomobielhelm
  Cycles JV - Fenioux heeft de lichtgewicht velomobielhelm (worstenhelm) in zijn assortiment. Ook interessant voor (velomobiel-)races waarbij zo'n helm verplicht is.

Fietsonderzoek

Op 14 september start Nederlands grootste fietsonderzoek ooit. Een week lang worden al onze fietsbewegingen in kaart gebracht. Want hoe meer we weten, hoe beter we ons fietsnetwerk kunnen verbeteren. We hopen van harte dat je meedoet. Alles wat je nodig hebt, is je fiets en de App de Fiets! app. (beschikbaar vanaf 17 augustus)

Op welk fietspad?

De politie maakt duidelijk met welk type fiets je waar mag, of moet, rijden.
Wij, ook niet te beroerd, hebben een aanvulling voor de prinsemarij gemaakt (en voor ons zelf). Want zeg nou zelf, een plaatje zegt meer dan duizend woorden:

Op welk fietspad mag je ligfietsen?


Familietrip met de vierwieler

De familietrip ('Nederlands').
En de video

Trump trikes

Al eens een Australische velomobiel willen hebben? Op Facebook staan brochures over de Trump trikes. Trump trikes op Facebook en de site van Trump trikes.
De prijzen zijn in Australische dollars (momenteel ongeveer 1,50 Australische dollar voor 1 euro)!

Zie ook de race in Australië.

Battle Mountain in zicht

 • Oefenen voor Battle Mountain
  Het starten en vangen van de ARION1 moet wel eerst geoefend worden.
 • Hoe verstuur je zo'n fiets
  Het HPT Delft & Amsterdam doet het zo, met een mooie flightcase.
  En als toetje: hoe ziet de aandrijflijn van de VeloX V er uit.

'Witte' fietsen

Joop, onze tipgever, trof in zijn fietsvakantie in Möhnesee (D) een aantal (on)mogelijke fietsmodellen, welke vroeger ooit wit zijn geweest en ongetwijfeld blikvangers waren. Nu zijn ze wat verloederd, maar geven toch nog een aardig plaatje.

Onmogelijke fietsen

Redactie

Commentaires (6)

MarkCox

Toch een foutje op de afbeelding "plaats op het fietspad". Volgens mij is het niet spoorbreedte, maar maximale breedte. Anders zou een Quest wel op het fietspad moeten rijden ;)

MarkCox, 14 août 2015 13:56

maurice

Betreffende de plaats op de weg: het is niet de spoorbreedte die >75cm moet zijn, maar de fiets inclusief lading. Overigens, en dat wordt nog wel eens vergeten, zijn dan ook 2 koplampen verplicht.

maurice, 14 août 2015 14:38

G

Niet fiets inclusief lading. Fiets met meer dan twee wielen >0,75m en fietsen met aanhangwagen >0,75m. Beiden inclusief lading.

G, 14 août 2015 15:16

TeJayLigFts

Zo beter (Op welk fietspad)?

TeJayLigFts, 14 août 2015 17:04

Erwin-met-de-Velomobiel

Bij het Fietsonderzoek worden je verplaatsingen automatisch ingedeeld op basis van traject en snelheid. De kans is dan ook groot dat velomobielrijden volautomatisch bij brommmer- of zelfs autorijden wordt ingedeeld.

Ik heb hierover een vraag aan de organisatie gesteld en ze kunnen in individuele gevallen de data wel handmatig als fietskilometers markeren:

"Op basis van je persoonlijke gegevens (ingevulde postcode en emailadres) kunnen we je ritten terugvinden en eventueel aanpassen. Dit is echter geen reguliere stap binnen de verwerking van de data, zowel vanwege de benodigde inspanning (zeker bij meer deelnemers) als vanwege privacygevoeligheid en de anonieme deelname aan het onderzoek. Deze handmatige dataverrijking kan natuurlijk voor betere inzichten zorgen en daarom willen we het op speciaal verzoek van deelnemers eventueel wel mogelijk maken. Voor de Nationale Fiets Telweek dit jaar is dit de makkelijkste slag, voor volgende jaren is het wellicht zinvol de velomobiel (en eventueel nog andere fietsen) als opties mee te nemen, naast de reguliere en elektrische fiets."

Groet

Erwin en Tante Lies

Erwin-met-de-Velomobiel, 18 août 2015 14:53, modification sur 18 août 2015 15:04

twilwel

Ik heb ook maar een mailtje naar de Fietsersbond gestuurd. Bij mijn route en snelheid wordt ik zeker niet als fietser herkend terwijl ik juist geen auto heb.

twilwel, 19 août 2015 11:43

Ligfiets.net 2.0

Contenu du site web

E: redactie@ligfiets.net

Technique du site web

E: webmaster@ligfiets.net