Nederlands English Français Deutsch
Outils

Uitslag enquête Cycle Vision

Publié le 10 janvier 2016 14:59, mis à jour sur 10 janvier 2016 15:04 (706 vues) 2Commentaires

De resultaten van de enquête over Cycle Vision (CV) die je via ligfiets.net in augustus vorig jaar kon invullen zijn bekend. In de voorbereiding van Cycle Vision 2016 worden de uitkomsten meegenomen in een vernieuwde opzet.

Enquête Cycle Vision

De enquête is door 407 mensen gemaakt en de organisatie wil iedereen bedanken die de vragenlijst heeft ingevuld. Van de invullers is driekwart lid van ligfietsvereniging NVHPV. Van de respondenten had 62 procent Cycle Vision vorig jaar niet bezocht.

De ligfietswedstrijden van CV worden het meest gewaardeerd met de bike polo als goede tweede. De meeste bezoekers kwamen kennelijk maar één dag naar CV want 57 procent heeft niet overnacht. Van de bezoekers die de vragenlijst invulden heeft 27 procent op de CV-camping geslapen, 4,7 procent zocht een camping in de buurt en 3,4 procent sliep in een hotel of B&B.

Locatie

Volgend jaar wil 40 procent CV zeker weer bezoeken, 35 procent twijfelt nog, 5 procent komt niet en een vijfde van de respondenten laat het afhangen van bepaalde aspecten. Voor een derde ligt dat met name aan de locatie van het evenement. Veel opmerkingen gingen er over dat CV te ver weg was; 70 personen willen een andere locatie voor CV, die meer centraal in Nederland ligt.

Mag CV commerciëler worden? Een derde van de invullers vind dat prima, voor nog eens een derde maakt het niet uit en een tiende van de respondenten vindt dit geen goed idee.

Waarom ligfietsen?

Er werd de invullers van de enquête ook gevraagd waarom ze ligfietsen. De meest gegeven reden (80 procent) was: met de ligfiets is fietsen comfortabler. Als tweede scoorde "met de ligfiets heb ik een groter actieradius" (62 procent). Eén van de reacties was "Ik ben na mijn 65e begonnen met de ligfiets en heb mijn racefiets weggegeven; dit is pas genieten."

Redactie

Commentaires (2)

G

Commerciëler in de letterlijke betekenis van méér gericht op winst? Eerst maar eens de resultaten van editie 2015 afwachten zou ik zeggen. Presentatie daarvan op de ALV?

G, 12 janv. 2016 13:36

MaartenSneep

@G. Ik denk dat je dat meer moet zien als ruimte bieden aan partners die zelf gericht zijn op winst. Commerciële kraampjes dus.

MaartenSneep, 13 janv. 2016 22:09

Ligfiets.net 2.0

Contenu du site web

E: redactie@ligfiets.net

Technique du site web

E: webmaster@ligfiets.net