Nederlands English Français Deutsch
Outils

Leren worstenhelm

Publié le 06 février 2016 16:22, mis à jour sur 06 février 2016 16:31 (1776 vues) 4Commentaires

Er is een nieuw product op de markt. In nederland is het dragen van een helm tijdens wedstrijden niet een standaard verplichting. Soms wel ge-eist door de baanverhuurder waardoor het ook een NVHPV wedstrijd dan nodig kan zijn. Het dragen van een helm in combinatie met een racekap is wat lastig. Heb je wel een kap en wil je graag een oplossing? Lees dan verder.

Over fietshelmen wordt veel geschreven. Ook over de combinatie "racekap" en "helmplicht" bij evenementen is vroeger het nodige geschreven. Onder een racekap is het vanwege de beperkte ruimte lastig om een traditionele helm met harde schaal te dragen. Enkele fabrikanten van skihelmen, skatehelmen en klimhelmen hebben dunne helmen die nauw om het hoofd sluiten, maar missen vaak voldoende ventilatiemogelijkheden en zijn niet altijd goedgekeurd voor fietsen.
Een van de helmen die prima onder een racekap gedragen kan worden is de zogenaamde "worstenhelm". Het nadeel is dat deze helm niet nieuw verkrijgbaar is. Tot nu:

http://www.velorapida.nl/Webwinkel-Product-120444753/Velorapida-lederen-fietshelm.html

Ook te gebruiken zonder racekap. De helm heeft een klepje tegen invallend licht.

Redactie

Commentaires (4)

avatar

Hoe dik is deze helm dan?

pieter, 07 févr. 2016 14:31

avatar

Ik rijd zelf met een Casco speedairo onder de racekap (van DF)
Dat gaat ook prima, daar zitten niet zulke lange punten aan de achterkant.

zie ook http://www.cascohelmen-shop.nl/contents/nl/p145_-fietshelm-vizier-casco-speedairo-wit.html

Nadeel is alleen de prijs...

Benny, 09 févr. 2016 15:01

pietandringa

Als de Casco speedairo past, zal de voordeligere Casco Active vast ook passen. Onder de kap heb je geen aerodynamische helm nodig: http://www.casco-helme.de/product.php?id=97 en het klepje kan eraf.

pietandringa, 09 févr. 2016 18:50, modification sur 09 févr. 2016 18:54

avatar

Maar de speedairo zit wel minder warm, een netje zorgt dat er iets ruimte tussen je hoofd en de helm zit. En dat helpt echt, hiervoor reed ik met een Metz helm en die zat veel warmer. En de Metz was ook wel een goede helm met goede ventilatie. Maar de Casoo zit gewoon veel beter. Moet ook wel, want van de prijs had ik wel een beetje hoofdpijn hoor.

Benny, 09 févr. 2016 21:29

Ligfiets.net 2.0

Contenu du site web

E: redactie@ligfiets.net

Technique du site web

E: webmaster@ligfiets.net