Nederlands English Français Deutsch
Outils

Battle Mountain 2016: een dagje zonder

Publié le 14 septembre 2016 01:29, mis à jour sur 14 septembre 2016 08:06 (312 vues) 0Commentaires

Een stralende dag, ruim boven de dertig graden en geen wind. Dat is het weer. In Nederland, niet in Battle Mountain. De Nederlanders krijgen de vraag of we ons weer hebben meegenomen. Nu regent het bijna nooit, ook in Nevada niet, maar vandaag dus wel. De hele dag.

Voor niets zijn teams en vrijwilligers vroeg opgestaan en nu ook de avond niet gereden wordt, wordt de druk al opgevoerd. Wanneer kan er wel gereden worden? Tijdens de ochtendmeeting, waar iedereen zijn slot mag kiezen, wordt al druk gegokt wanneer de grootste kans is. Sommigen gokken op morgenochtend, anderen hopen dan nog dat het in de avond wel droog zal worden. Tevergeefs.

Het toppunt van de dag voor de kinderen: in een fiets as de Vortex mogen zitten.

Het toppunt van de dag voor de kinderen: in een fiets als de Vortex mogen zitten.

Tot verrassing besluit de organisatie iedereen toe te laten tot de volledige afstand. Dat betekent dat teams die niet gekwalificeerd zijn ook de vijf mijl mogen rijden. Dat is een tegen het zere been van teams zoals het Human Power Team Delft en Amsterdam. Zij kunnen door de beslissing van de organisatie niet inschrijven op zowel dinsdagavond als woensdagochtend omdat de Fransen een van de slots kan claimen. Zouden de Fransen morgen harder gaan dan Jan Bos op de halve afstand, dan is dat nadelig voor de ranking en dus voor de kansen op een goed slot.

Teams bekijken de VeloX 6 van het HPT.

Teams bekijken de VeloX 6 van het HPT.

Ondanks het uitvallen van de races, is er genoeg te doen. Dinsdag is namelijk de traditionele show and shine, waar de leerlingen van de scholen in Battle Mountain alle fietsen kunnen bekijken en handtekeningen vragen. Het is altijd een leuke gebeurtenis en wie weet worden de kinderen enthousiast om zelf ook te gaan fietsen. De show and shine is ook het moment dat alle teams de andere fietsen goed kunnen zien. Er wordt veel gefotografeerd, veel gepraat over de problemen en oplossingen en veel informatie uitgewisseld.

Hoe leuk de dag ook is, uiteindelijk wil iedereen vooral gaan rijden. Het weer van vandaag is een vieze tegenvaller, al was het voorspeld. Het lijkt erop dat de organisatie gewoon een verkeerde hand van kiezen heeft, want net als vorig jaar was het de week voor het evenement ideaal weer. De week is echter nog niet om.

Redactie

Commentaires (0)

Ligfiets.net 2.0

Contenu du site web

E: redactie@ligfiets.net

Technique du site web

E: webmaster@ligfiets.net