Nederlands English Français Deutsch
Outils

Alzheimer Nederland & ligfietsen

Publié le 16 mars 2018 17:42, mis à jour sur 17 mars 2018 08:46 (420 vues) 0Commentaires

Wat hebben Alzheimer Nederland en Ligfietsen met elkaar te maken? De organisatie van het Grenslandtreffen heeft een initiatief gelanceerd waarbij er een link komt tussen beiden.

Op 11-12 en 13 mei organiseert ligfietsclub Grensrijder.com het Grenslandtreffen in en om Roermond. Omdat Roermond een dementie vriendelijke gemeente is, werd het idee geboren om hier iets mee te doen.

Het aantal mensen dat aan dementie lijdt, zal de komende jaren verdubbelen. Vandaar dat het erg belangrijk is dat verder wordt gezocht naar de oorzaak van deze ziekte. En dat beter bekend wordt hoe je demente herkend.

Alle deelnemers aan het Grenslandtreffen ontvangen een speldje van Alzheimer Nederland. Het 'Vergeet-me-nietje'. "We kopen die in bij Alzheimer Nederland en ondersteunen hen daarmee",aldus de organisatie. "Natuurlijk is het een druppel op een gloeiende plaat, maar vele druppels koelen ook!"

Met het initiatief wil de organisatie aandacht vragen voor Alzheimer en dus een kleine bijdrage doen. Dat zou meer kunnen worden wanneer deelnemers hun afgelegde kilometers laten sponsoren. Maar dat is aan iedere deelnemer zelf.

Wie deel wil nemen aan het treffen, kan zich aanmelden via deze site (zie de agenda).

Redactie

Commentaires (0)

Ligfiets.net 2.0

Contenu du site web

E: redactie@ligfiets.net

Technique du site web

E: webmaster@ligfiets.net

NVHPV

E: nvhpv@ligfiets.net
T: +31 172 23 34 52
KvK: 40259675
Plus d'info
Devenir membre et de résilier