Nederlands English Français Deutsch
Outils

Battle Mountain 2019: Wereldrecord Rosa Bas

Publié le 10 septembre 2019 06:38, mis à jour sur 10 septembre 2019 09:07 (2172 vues) 2Commentaires

Als de kap van de VeloX 9 open gaat is het eerste wat Rosa Bas zegt: “ik zag 123 km/u staan.” Dan volgen zenuwslopende minuten die misschien wel dagen lijken. De uitslag wordt pas bij de meeting bekend gemaakt. Ook of het wind legal was. De spanning is haast niet te houden.

De studenten van het Human Power Team Delft en Amsterdam proberen niet al te optimistisch te zijn, want voor hetzelfde geld hebben ze toch niet het wereldrecord. Met de hele groep zitten ze in de meeting, de tanden op elkaar. Na de nodige plichtplegingen worden dan eindelijk de snelheden genoemd.

De VeloX 9 onderweg.

De VeloX 9 onderweg.

Als de tijdwaarnemer bij de laatste heat begint met andere rijders in plaats van met Rosa, wordt het wel duidelijk. Dan volgt de verlossende woorden: “Rosa Bas, a new world record.” Het dak gaat bijna van het civic center af, zo hard juicht het team. De snelheid weten ze dan nog niet, maar dat geeft niet. Eerst de ontlading.

Na negen jaar is het wereldrecord bij de vrouwen weg bij Barbara Buatois en staat nu op 122,12 km/u. Het is pas maandag, de tweede dag van de World Human Powered Speed Challenge. Het is ook de eerste run waarbij de fiets helemaal in orde is. Een goede kans dus dat het record nog aangescherpt gaat worden.

Even is het feest, dan wordt het weer serieus. Morgenochtend is er weer een dag. Het team staat weer op scherp. De concurrentie is tenslotte sterk.

Redactie

Commentaires (2)

jack

Het was ook op het radio vandaag!

jack, 10 sept. 2019 19:19

Hoekie

En op het journaal. Leuk!

Hoekie, 10 sept. 2019 23:39

Ligfiets.net 2.0

Contenu du site web

E: redactie@ligfiets.net

Technique du site web

E: webmaster@ligfiets.net