OBT 2020 canceled

Gepubliceerd op

Vanochtend is door de organiserende Grensrijders, in goed overleg met het bestuur van de NVHPV, besloten om de voor dit jaar geplande oliebollentocht af te gelasten.

Ondanks dat er een corona-proof plan opgesteld is, ziet de organisatie zich gedwongen om tot dit besluit te komen. Vooral het feit dat de tocht in de grensstreek zou plaatsvinden, en zelfs grensoverschrijdend zou zijn, maakt het onmogelijk in te schatten wat de normen en maatregelen in de betreffende landen rond de feestdagen en jaarwisseling gaat zijn. Niet alleen de tocht zelf is hierdoor te onzeker, maar ook de gevolgen voor het internationale deelnemersveld (denk aan quarantainemaatregelen bij terugkomst in eigen land, etc.) zijn niet te overzien.
Reeds ingeschreven deelnemers krijgen zo spoedig mogelijk persoonlijk bericht en hun inschrijfgeld wordt uiteraard retour gestort.

Het goede nieuws is, dat de organisatie de voorbereidingen slechts heeft opgeschort, en hoopt de plannen in 2021, onder een beter gesternte, door te kunnen laten gaan.

Reacties

quest200 op vr 16 okt 2020 om 14:38

Tja, heel jammer en begrijpelijk met de huidige ontwikkelingen. Hopelijk ergens snel in 2021. succes, Theo

MarkCox op vr 16 okt 2020 om 15:45

Ik had het al zien aankomen dat het te moeilijk zou worden. Vandaar dat ik me ondanks interesse nog niet had ingeschreven...

Ik vrees dat de grotere vrijheden pas terug mogelijk worden met de terugkeer van het voorjaarsweer in maart/april.

Inderdaad hopelijk betere omstandigheden in 2021

cnar op wo 18 nov 2020 om 20:54

Heel jammer dat de tour dit jaar niet door kan gaan. Maar is het een idee om de 25de editie decentraal te houden? Heel veel decentrale OBTen en allemaal natuurlijk streng corona-proof. En het traditionele groepsfoto stellen we dan uit alle ingezonden foto's van de deeltochten samen?

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.