Nederlands English Français Deutsch
Outils

Spiegeltje, spiegeltje aan de Snoek

Publié le 10 décembre 2021 13:00, mis à jour sur 10 décembre 2021 21:53 (395 vues) 1Commentaires

De redactie kwam bij YouTube een filmpje over de spiegeltjes van de Snoek tegen, en we hadden hierover wat vragen die Eva graag beantwoordde.


Redactie: Waarom zijn de halve spiegels beter op de Snoek?
Eva: Ze zijn niet beter. Het idee om ze te maken kwam, toen we de eerste spiegel op de Snoek hebben gemonteerd. Het was simpelweg te groot voor de kleine fiets.

Redactie: Hoe zit het met het binnenwerk van het halve spiegeltje van 27 gram ten opzichte van de 17 grams versie?
Eva: Als eerste moet je een B&M Cycle Star-spiegeltje door midden zagen.

Gezaagd spiegeltje

Doorgezaagd spiegeltje


De 27g-versie gebruikt de onderste helft van de spiegel. Dus de helft met het bolletje, inclusief de kunststof behuizing. Er wordt nog een carbon wandje in het spiegelkapje gelijmd, met daarop een aangepast B&M bolletje. Door het meerwerk is deze versie dus ook duurder dan de 17g-versie en kost €80,- per stuk.

Spiegeltje 27 gram

27 gram


De lichtere versie (17g) is wat Spartaanser uitgevoerd. Je kunt deze nog steeds afstellen, zoals je in het filmpje hebt kunnen zien, maar dat doe je voor het definitieve plakken. Wil je de spiegel na de installatie opnieuw afstellen, dan moet je het plakband eerst weer verwijderen. Voor ons is dit dus minder werk bij de productie hiervan, waardoor deze versie goedkoper kan worden aangeboden (€55,-/st.).

Spiegeltje 17 gram

17 gram


Voor beide versies kun je het beste isolatietape in de kleur van je velomobiel, of doorzichtige hockeytape gebruiken om het spiegelkapje vast te zetten.

Redactie: Zijn de halve spiegels aerodynamischer dan de dichte ronde spiegels, zo ja, waar ligt dat aan?
Eva: Het zou best kunnen dat ze aerodynamischer zijn. Maar daar hebben we geen metingen van.

Redactie: Vervaardigen jullie de spiegeltjes in jullie bedrijf, los van VelomobileWorld, of is er een combinatieproductie?
Eva: We hebben een mal om de spiegelkapjes zelf te maken. Maar we bestellen ze liever in Velomobileworld, omdat zij ze kunnen spuiten in de gewenste kleur. De spiegels maken en monteren we verder zelf.

Snoek spiegeltje


Redactie: Wie heeft die oplossing bedacht voor het spiegeltje en wie was verantwoordelijk voor het ontwerp?
Eva: Allert kwam met eerste vorm van het spiegelkapje, met flensjes naar binnen. Ik vond het nog te groot en een beetje onhandig, dus ik heb het verkleind en de flensjes naar buiten gedraaid. Onderstaande foto legt uit wat ik bedoel met die flensjes naar binnen en naar buiten. Links is prototype van Allert, rechts is mijn variant.

Oud en nieuw ontwerp

Ontwerp spiegelkapje


Het hele binnenwerk heb ik zelf bedacht. Maar uiteindelijk zeggen we altijd dat het ontwerp en het idee van velomobiel.nl is! ;-)

Redactie: Hoe halveren jullie de spiegeltjes?
Eva: Als ik er nog tijd voor vind, zet ik nog een handleiding op het blog, hoe je de spiegeltjes moet halveren. Het is geen geheim. Ik heb het afgekeken van YouYube - motor knutselaars.

*Alle foto's zijn van velomobiel.nl, en zijn ook terug te vinden in het blog over de Snoek.

Redactie

Commentaires (1)

CV

Prachtig. Is dit alleen voor de Snoek, of is het ook toepasbaar op QV, Quest, etc.?

Als ik de velomobiel stal met de (motor)hoes er omheen heb ik altijd dat ik de spiegels weer moet afstellen.

CV, 13 déc. 2021 00:33

Ligfiets.net 2.0

Contenu du site web

E: redactie@ligfiets.net

Technique du site web

E: webmaster@ligfiets.net